Θέλετε το site σας να εμφανίζεται ψηλά στο google?

Διαφήμιση στο ίντερνετ - SEO
Τι είναι SEO?


SEO (search engine optimization) είναι, η διαδικασία βελτίωσης μιας ιστοσελίδας με σκοπό την κατάταξη της σε υψηλότερες θέσεις, κατά την παρουσίαση αποτελεσμάτων έρευνας μέσω μηχανών αναζήτησης.

Όλοι μας ψάχνουμε να βρούμε μέσω μηχανών αναζήτησης (Google, Yahoo, MSN κα) συγκεκριμένες ιστοσελίδες χρησιμοποιώντας επιλεγμένες λέξεις κλειδιά (keywords). Αυτές μπορεί να είναι, το όνομα μίας εταιρείας, ένα τοπωνύμιο, κάποιο συγκεκριμένο προϊόν η υπηρεσία σχετικές με τα περιεχόμενα της ιστοσελίδας.
Π.χ. εφημερίδα Ναυτεμποτική, ξενοδοχεία Ρόδος, καιρός Αθήνα, πρόγραμμα τηλεόρασης κ.α.

Τα αποτελέσματα που μας δίνουν οι μηχανές αναζήτησης ποικίλουν από μερικές χιλιάδες μέχρι αρκετά εκατομμύρια ιστοσελίδες σχετικές με την ερώτηση μας. Διαφοροποιούνται μάλιστα ανάλογα με τον αριθμό και τις λέξεις κάθε αναζήτησης. Στην κορυφή των αποτελεσμάτων θα διαπιστώσετε ότι εμφανίζονται οι ιστοσελίδες με τη μεγαλύτερη σχέση και συνάφεια ως προς τη λέξη κλειδί που επιλέχθηκε στις μπάρες των μηχανών αναζήτησης.

Το “ξενοδοχεία Ελλάδα” θα δώσει πολύ περισσότερα αποτελέσματα από το “ξενοδοχεία Θεσσαλονίκη” και αντίστοιχα από το “ξενοδοχεία Θεσσαλονίκη Καλαμαριά”. Τα αποτελέσματα παρουσιάζονται σε ομάδες των 10 ανά σελίδα. Ο χρήστης συνήθως διαβάζει την πρώτη και την δεύτερη σελίδα και επιλέγει να επισκεφτεί την ιστοσελίδα ξενοδοχείου που βρίσκεται σε κάποια από αυτές. Άρα η ιστοσελίδα ενός ξενοδοχείου που παρουσιάζεται μέσα στα 1-20 πρώτα αποτελέσματα δέχεται πολύ περισσότερους επισκέπτες από μία άλλη που παρουσιάζεται στις επόμενες θέσεις ή δεν έχει καθόλου παρουσία σε αποτελέσματα μηχανών αναζήτησης.

Προηγούμενη | Αρχική | Επόμενη
Ενδιαφέρομαι να προωθηθει η ιστοσελίδα μου στην κορυφή των μηχανών αναζήτησης